Professionele reparatie- en reinigingsoplossingen voor oppervlaktebeschadigingen
Menu

Reparatie van Dekton en Silestone aanrechtbladen

Bij het repareren van een keukenblad is het belangrijk om te weten van welk materiaal een keukenblad is gemaakt, omdat ieder oppervlak zijn eigen reparatieoplossingen heeft.
Dekton® is een ultracompact oppervlak uit vele mineralen en Silestone® is een composietblad. Composietbladen komen in vele uitvoeringen en namen voor op de markt zoals Caesarstone, Diresco, Cosmolite, Evora quartz etc.  

Wat is Dekton®?
Dekton® is een uitgekiend mengsel van meer dan 20 natuurlijke mineralen waaronder glas, kwarts porselein en wordt gedistribueerd door Cosentino. Dekton® wordt geproduceerd met de exclusieve TSP-technologie, waarbij minerale deeltjes worden gesinterd en zich aan elkaar hechten.
Dekton®-oppervlakken worden gebruikt voor keukenwerkbladen, badkamerbladen, wandbekleding, gevels van woongebouwen, vloeren, meubels en douchebakken.

Wat is Silestone®?
Silestone® is een hybride minerale oppervlak gemaakt met HybriQ+ technologie (composiet). HybriQ+ is een vooruitstrevende technologie ontwikkeld en gepatenteerd door Cosentino voor de productie van de nieuwe Silestone. Silestone is een nieuwe hoogwaardige mix van premium mineralen en gerecyclede materialen geproduceerd met een duurzaam productieproces, met 100% gerecycled water en elektrische energie uit hernieuwbare bronnen. Het wordt gebruikt voor aanrechtbladen, spoelbakken, wastafels, douchebakken, badkamermeubilair, vloeren etc.

De meeste beschadigingen zoals uitgebroken stukjes, krassen, val- en stoot beschadigen ontstaan tijdens fabricage, transport, plaatsing en tijdens het gebruik. Deze beschadigingen kunnen met spotrepair en de reparatieproducten van Beltraco snel en efficiënt verholpen worden zonder dat het blad verwijderd hoeft te worden. Na de reparatie is het blad weer direct klaar voor gebruik.
Wij adviseren voor de reparatie van deze problemen Beltraco Licht uithardend of DUO Uithardend (2-component en licht uithardend) vulmiddel afhankelijk van de grote van de beschadiging. De beide vulmiddelen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar die onderling ook te mengen zijn en goed tot zeer goed polijstbaar zijn, zelfs tot hoogglans.   

Mocht de kennis van het repareren van een Dekton of Silestone aanrechtblad niet voldoende zijn of de reparatie te omvangrijk zijn, dan zijn er de reparatiemedewerkers van Beltraco Repair Solutions B.V. om dit voor u op te lossen. Onze specialisten zijn in het bezit van het VCA-certificaat.

Een andere mogelijkheid is dat uw medewerkers een reparatiecursus/scholing Natuursteen, Sanitair & Tegels bij ons volgen om zich de reparatietechnieken eigen te maken. De reparatiecursus vindt plaats bij TAC Academy, een CRKBO geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs.

Maak gebruik van diverse reparatie-, reinigings- en onderhoudsproducten van Beltraco en alles is weer picobello!

Meest interessant