Beltraco, meer dan vijftig jaar ervaring en succes

Oppervlakteschades. We hebben er allemaal wel eens mee te maken. Thuis en op het werk. Vaak weet je niet wat je ermee moet. Repareren of nieuw kopen? Is het te maken? Ja, in heel veel gevallen wel. Uit onze jarenlange ervaring blijkt, dat volledige en dus dure vervanging vaak helemaal niet nodig is. Beltraco Benelux kan u helpen dergelijke schades prachtig te repareren. Vanaf 1966 is onze organisatie agent in Nederland van de internationaal bekende Duitse producent van herstelproducten Heinrich König. In 2001 werd ons verzorgingsgebied van König-producten uitgebreid met België en Luxemburg.

Beltraco (afkorting van Bell Trading Company) is in 1963 opgericht als fabriek en groothandel in lakken en beitsen. De onderneming begon destijds in Jutphaas, waar ook de fabriek gevestigd was. In 1966 voegde Beltraco naast de lakken en beitsen een nieuw product toe aan het assortiment. Herstelmateriaal van Heinrich König uit het Duitse Niederdorfelden. Een in onze branche internationaal vermaarde organisatie, die is opgericht in 1892 en zich vanaf 1955 richt op de ontwikkeling van producten voor reparatie en waardebehoud van oppervlakten uit hout, metaal, natuursteen en kunststof.

In 1978 verliet Beltraco Jutphaas als vestigingsplaats. Een felle brand legde de complete fabriek en distributiecentrum in de as. Directeur-eigenaar Jan Randag besloot de onderneming na de brand anders op te zetten en ook te verhuizen. Beltraco ging verder als groothandel. Er werd geen nieuwe fabriek gebouwd. Kantoor en distributiecentrum van Beltraco verhuisden naar ‘s-Hertogenbosch. Op een steenworp afstand van het stadion De Vliert werd de nieuwe vestiging betrokken.

De huidige directeur-eigenaar Nicole van Beers trad in 1990 in dienst bij Beltraco. Op 2 januari 1997 nam zij het bedrijf over van Jan Randag. Onder Nicole’s leiding groeide Beltraco verder. De productlijn werd uitgebreid met voor de zakelijke markt Knottec® noestenvul repartiesysteem, Power Adhesives hot meltlijmen en lijmpistolen, Odorgone geurverwijderaars, onze eigen productlijn sanitair reparatieproducten en Picobello voor de consumenten markt. Picobello is in april 2011 als productlijn voor consumenten in Duitsland gelanceerd door Heinrich König. Vanaf maart 2013 wordt Picobello ook in andere Europese landen aangeboden via agenten, waaronder dus ook door Beltraco.

Intussen heeft Beltraco zich gevestigd in Kruisstraat. Een bij ‘s-Hertogenbosch horend dorpje met een prima industrieterrein en uitstekende bereikbaarheid. In 2012 wijzigde Beltraco B.V. haar naam in Beltraco Benelux B.V. Met de bekende topkwaliteit van Heinrich König en onze andere nieuwe maar al succesvolle productlijnen hopen wij ook u vanuit Kruisstraat te kunnen helpen.